En hel massa funderingar på en och samma gång

Det finns fördelar och nackdelar med allt här i livet har jag märkt. Som det här med att leva ensam. Fördelen med det är ju att jag gör lite som jag själv vill. Den enda jag behöver ta hänsyn till är katten och hon har ju ytterst modesta krav. Lite mat, vatten och en ren kattlåda så är hon nöjd. Jag själv kan spela vilken musik jag vill, när jag vill och vill jag det ska vara tyst (vilket sker synnerligen sällan) så får det vara tyst. Städar jag så gör jag det på mitt sätt och utan att någon lägger sig i och framför allt, utan att någon annan stökar till det med en gång igen.

Sen är det klart att det kan bli lite ensamt ibland. Jag går här och skrotar mest hela dagarna och kommer mig inte för nått speciellt. Jag skulle nog må bra av att ha någon som drog ut mig på äventyr ibland. Men vad fasen, det är som det är så det är ingen idé att gå och grubbla på det där.

Alldeles snart, i januari, så har jag varit singel i 2 år. Så länge har jag aldrig varit solokvist i mitt vuxna liv tidigare. Jag kan då rakt inte säga att jag längtar efter att vara ihop med någon heller. Eller, nu ljuger jag. Jag vill inte bo med någon annan, det är så det är. Sen vore det väl trevligt med lite damsällskap då och då. Mest på helgerna när man känner för lite fredagsmys sådär och upptäcker att den enda som är tillgänglig för att mysa, Chips, ligger uppe på bokhyllan och inte alls vill mysa. Då känns det lite surt, det får jag erkänna.

Men vad tusan. Sakers tillstånd kvarstår hur jag än funderar på dem hit eller dit. Men idag sak ska jag nog ta mina sista ören och köpa en påse chips, lite dipp och en stor dricka och därigenom skapa ett ännu större hål i min plånbok än det som redan finns. Jag har en vag aning om att jag i vilket fall som helst kommer att bli tvungen att ställa mig med mössan i hand och vigga lite pengar av tant mamma igen, innan jag fått mina AFA-pengar. Då hamnar jag ju på grön kvist igen, eller i alla fall på en grönare kvist. Jag fick hem en påminnelse idag om att jag inte skickat in något intyg till dem så nu ska jag bara leta upp en kopiator och sedan ska jag skicka in alla papper som behövs. Någon, tror det var Missen, sade att man får pengarna retroaktivt och det vore ju inte helt fel. Gäller bara att ta ut dem från banken snabbt som attan innan fogden får tag på dem. Men det ska jag nog klara av, det brukar jag ha lätt för.

Men det gör i alla fall att jag kan låna av tant mamma med gott samvete eftersom jag vet att jag kan betala tillbaka relativt snart. Vad skulle jag vara utan tant mamma tro? Hua, vart skulle jag bott det där året när jag inte hade lägenhet till exempel? Hur många gånger har jag inte fått tillskott i kassan av en hel massa "krispaket" med mor som avsändare?

Jaja, ingen idé att lura mer på något överhuvudtaget innan jag kommit in i duschen och i kläderna. Jag ska passa på att renbädda sängen med och dra igenom lägenheten med dammsugaren. Allvarligare än så behöver inte fredagsstädningen bli eftersom jag storstädade häromdagen.

På tal om dammsugare så drömde jag en knasig dröm nu innan jag vaknade. Jag var på mitt gamla jobb där de hade en dator i matsalen på en av avdelningarna. Men någon hade dammsugit tangentbordet så att en massa bokstäver var borta. Min före, föredetta flickvän var där med och vi hjälptes åt att tömma dammsugaren på bokstäver sen hade jag ett helvete att sätta tillbaka alla bokstäver och nuffror på rätt ställe. Sen, helt plötsligt, låg min gamla arbetsplats på sjukhuset och jag gick vilse i korridorerna, virrade in mig på damernas omklädningsrum där en massa unga sommarvikarier stod och bytte om, sen var det en hiss som inte bara åkte upp och ner utan även åt sidan. Hur knepigt som helst. Dessutom så mötte jag en gammal klasskompis från grundskolan som hade varit på ekonomiavdelningen och som bar kostym och slips. Helt plötsligt var golvet snorhalt och jag åkte in i väggar och folk med full fart eftersom allt lutade. Nä, det var en knepig dröm. Det var skönt att vakna kan jag säga. För jag var helt slut av allt detta letande efter rätt avdelning igen.

Men men, nog snattrat. Dags för lite action så att säga. En kaffe och en cigg och sedan in i duschen så får vi se vart den här dagen tar mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback