Mitt jävla klantarsle

Oj. Big misstake. Dunderklantigt. Det är ytterligare ett bevis på att jag inte ska handskas med pengar. Jag får ju ett tillägg till min sjukersättning som kallas AFA. Nu fick jag ju en herrans massa pengar retroaktivt som jag genast brände eftersom jag inte ville att fogden skulle dammsuga upp dem som de gör med allt annat. Men vad jag inte hade tänkt på var att i den summan så fanns även denna månads ersättning. Den brukar betalas ut runt den 25e så jag hade inte en tanke på att de hade bakat in den i pengarna som kom i mitten på månaden. Men si det hade de.

Så nu fattas det en del pengar. 2500 för att vara korrekt. Nå, på kontot har jag, efter att sålt fonder och fört över pengar från sparkonton 2600. Hyran är på 3700. Jag ligger minst sagt risigt till. Så istället för att ha de 1400 jag brukar ha över när när alla räkningar är betalda har jag nu ett saftigt minus på 1100.

Tillråga på allt så fyller äldsta sonen 18. Kul, får köpa en tändsticksask. Plus att min dotter och min yngsta son har fyllt år och inte fått nått än. Och så är det julklappar. Håhåjaja. Detta går aldrig väl. Plus att mitt frikort för medicinen gör ut snart och då måste jag ut med en 800 spänn.

Jag ser ingen annan råd än att vända mig till tant mamma återigen och ställa mig med mössan i hand och skämmas. Det där dataköpet var såhär i efterhand tämligen förhastat. Men köpt är köpt och jag får försöka lösa problemet så gott det går. Nu kommer det inga mer pengar förrän den 19/11 så det är bara att bita ihop, låna så mycket jag får av tant mamma, i alla fall så att det täcker hyran, försöka göra en deal med äldsta sonens mor om min del av hans present och förklara för de yngre barnen att de får vänta på sina presenter till jul när jag får köpa nått extra speciellt till dem som kombinerad födelsedagspresent och julklapp. Sen får jag leva snålt. Tanken på att sluta röka dyker upp igen.

Jag borde ju när jag fick de retroaktiva pengarna ha räknat ut för hur många månader jag fick pengarna. Då hade jag ju räknat ut att de gällde även oktobers utbetalning. Men icke då. Så funkar inte lilla WoB. Får jag en massa pengar måste ajag bränna dem så fort jag kan på något kul som lyser upp livet en stund. Det smartaste, såhår i efterhand, hade ju varit att ta ut pengarna från banken och förvara dem i madrassen där inte fogden kom åt dem och sedan ha dem som buffert när det dyker upp svåra månader. Men så långt tänkte ju inte jag, utan jag hade fullt upp med att köpa dator.

Puh, vad trött jag blir på mig själv. Jag är en ekonomisk idiot, totalt i avsaknad av ekonomiskt sinne. Nu får jag ladda upp inför samtalet till tant mamma. Det blir inte roligt. Det känns kymigt att utnyttja sin gamla skröpliga moder på detta sättet, men jag ser mig ingen annan råd. Jag för göra upp en återbetalningsplan på ett halvår eller så. Jag som just betalt tillbaka mina gamla skulder till henne, då när jag fick sjukersättningen retroativt. Nu är det bara att börja om på ny kula.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback