FRA-sörjan

När det gäller FRA-lagen så får jag ibland en känsla av att politikerna inte riktigt visste vad de röstade på när de röstade igenom lagen. Lite näring till den teorin får jag i den här artikeln.

Jag kan inte påstå att det skulle göra mig så väldans mycket om jag blev (när jag blir) avlyssnad. Men det retar mig att man från landets ledning inte riktigt förstått problemet, som är att man kartlägger enskilda individer helt utan brottsmisstanke. Staten har ägnat sig åt kartläggning av den egna befolkningen i alla tider, men nu gör den nya tekniken det desto lättare att tränga djupare in i männiksors skal. Signalspaning i luft har ju funnits i minst 60 år men nu vill man in i kablarna och rota.

Jag har funderat hit och dit när det gäller det där. Vad jag kommit fram till är att man då rakt inte kommer avslöja några terrorister genom att avlssna nätet, det är väl ingen som tror att man mailar fram och tillbaka mellan terroristerna med namn, ip-adresser och okrypterat? Nä, riv upp, ta bort och börja om.

Kommentarer
Postat av: Anna

När ett välfärdssamhälle börjar trampa på de allra svagaste i samhället, så som nu pågått under en längre tid, så avslöjar det ett samhälle i förfall.

Och sannerligen är det ett samhälle i förfall. Och mer därtill. Jag önskar att jag aldrig börjat dra och nysta i dessa saker. Att jag fortsatt blunda.



EU tänker bygga en polisstat och ett diktaturvälde tillsammans med USA, även Kina är påprånglade dessa nya lagar som vi får. Per Ström har bra koll på det hela.

http://stoppa-storebror.se/



Även Henrik Alexandersson

http://www.henrik-alexandersson.se/



Vaken.se - Håller ett öga på den globala makteliten

http://vaken.se/



Bankirer, "War- contractors" och storföretagare har tagit över centralbankerna i Europa, Europas regeringar är därför satta ur spel, ( den som har pengarna har makten) och politikerna är stadiga medlemmar i denna maktelit även från Svenskt håll, neoliberaler har istället tagit över och stater faller nu sönder och förlorar sin suveränitet.



Av någon anledning kallar de paketet för "jakten på terrorister", frihandel och globalisering, när det är en regelrätt ekonomisk- plundring som pågår, folket kommer att fara mycket illa och gör det redan på många håll, därutöver pågår en regelrätt slakt på vår demokrati.



Vi är i början på en global finanskris, en världsomspännande ekonomisk kollaps hotar och vi har ett tredjevärldskrig hängande över oss.

Det är mörkt. Mycket mörkt.







Postat av: Anna

Usa håller på att förlora sin superstats status, dollarn ligger illa till, landets behov av olja är ett stort problem och länder som Indien och Kina har börjat sticka upp. Jag antar att du hört talas om det "Kinesiska undret"...

Västvärlden har inte tillgång till så billig arbetskraft. Därför ska vi nu förslavas och spelas ut mot andra länders arbetare. Vi kommer att fara 100 år tillbaks i tiden, välfärden kommer att krossas fullständigt. Och när den gör det hotar massivt uppror. Det är därför vi ska avlyssnas och kartläggas. Det är folket som dessa makthavare ser som de potentiella terroristerna.

Sagan om al- quida är bara en manöver för att locka folket i fällan, på vilket annat sätt skulle folket annars börja acceptera att bli plockade på allt?



Bush har rullat undan konstitutionen i USA och siktar nu på att införa tortyr.

Jag tror att det är upp till 120 absurda lagar som vid det här laget bara under det senaste året gått igenom. Många, många av dem är inte allmänt kända av folket. Många övergrepp på demokratin har hänt sedan den 11 september och mycket har hänt under förevänding av det som inträffade den 11 september.






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback