Nått har hänt med samhället

Bara i år har över 120 skottlossningar ägt rum på Göteborgs gator.

Något har hänt, sakta smygande helt utan att vi sett det eller förstått det. Göteborg ligger inte alls långt härifrån. Det är nästan så att jag kan räcka ut handen och ta det i handen.

För mig är Göteborg Avenyn, Liseberg, helgsemestrar och avkoppling. För andra är det deras hem och för ytterligare andra är det staden där de växer upp och lär sig att respekt, det får man genom att slå hårdast.

Jag vet inte, jag kanske börjar bli, inte gammal, men äldre. När jag var yngre var respekt något man förtjänade genom att vara ett föredöme, genom att göra bra saker. Nu verkar man ha trasslat till begreppet med att vara rädd för. Att vara rädd för någon är att respekterar honom/henne. Hör ni inte hur konstigt det låter? Det är väl för helvete inte respekt, det är bara våld och rädsla.

Nått har hänt och jag vet inte riktigt om jag tycker om det. Man pratar om utanförskap, gängvåld och original gangsters. Men det har alltid funnits människor som lever utanför samhällets mest skyddade murar. Men det har varit avvikare, nu är de snarare normen.

Konstigt.

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Tänkte på det häromdan. Förvisso bor jag ju inte i nån av dom värst drabbade stadsdelarna JUST NU, men i mina krokar har vi haft ett antal sprängningar mot resturanger/pizzeria, skottlossningar och minst en detonerad bilbomb.

Det värsta va att jag upptäckte att fan va jag blivit blasé, som om det händer så nära inpå en att man inte orkar reagera!

Tror knappt det gått en dag dom senaste månaderna då jag öppnat GT:s nätbilaga då det INTE stått nåt om skottlossning, misstänkta bilbomber etc.

Att man på nåt sätt "vänjer" sig, att det är en realitet i min stad och allt det renderar för mig är ett avmätt "jaha"......och DET skrämmer mig, att det "normaliseras" och tillhör vardagen!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback