Goda tider

Alltså. Lite märkliga tider är det väl ändå? Eller är jag helt ute och seglar. Folkets skatt har sänkts. Så bra. Jag tycker inte alls om skatter. Inte de jag betalar i alla fall. Jo, även jag betalar skatt på min lilla skattefinansierade inkomst. Riktigt hur det där går till har jag inte förstått än. Vore det inte enklare att helt enkelt betala ut mindre pengar så slapp de åka runt sådär förargligt?

I vilket fall. Folket jublar. Skattetrycket minskar och det är nog helt rätt tror jag. Anledningen till att jag tror det är att jag som sagt inte tycker om skatter. Däremot är jag en smula förtjust i skattefinansierad vård, skola, omsorg, vägar, mediciner, parker, vattendrag, vatten och allt det där man får tillbaka från det man betalat. Ett dyng på lasarettet kostar ungefär 2500 i reda penningar, men det slipper man gudskelov betala om man skulle råka bryta benet eller ha oförskämdeheten att få en släng av cancer.

Men, för att återgå. Vi har goda tider. Tydligen eftersom vi slipper betala en massa dyr skatt. Ja, det är så bra tider att vi till och  med på vissa arbetsplatser har gått med på att sänka lönen för att få behålla jobbet. Det är inte illa det. För vi vill ju gärna behålla jobbet. Annars blir det ju för tokigt. Man kanske måste flytta. Men eftersom frun inte har blivit av med jobbet så får hon och barnen stanna kvar. Men 30 mil hit eller dit. Det gör ju inte så mycket egentligen. Eller? Jag vet jättemånga 23 åringar som flyttat för att komma närmare sitt jobb. Så vad är då problemet om man är 48 år?

Ja. Som sagt. Bra tider. Det är så bra tider att folket inte tycker att det är värt att vara med i facket eller ens A-kassan. Och då är det banne mig goda tider. Jajamen.

Jag själv är mycket förtjust i goda tider. De är de som gör livet en smula gott och värt att leva. Så jag är tacksam att vi har goda tider. Pengarna rullar in, förvissa kanske inte så fort som tidigare men de rullar ju inte ut så fort heller.

Egentligen tycker jag att det är onödigt att arbetsgivare ska betala löner överhuvudtaget. Man vill ju hjälpa företagen genom dåliga tider med. Om det skulle dyka upp några sådana. Men skatten är ju låg och då blir ju allt bra. Ja, alltså, sä länge man inte råkar bli en gnutta gammal. Då hamnar man på hemmet där det finns en trött undersköterska som gått med på att inte ta emot någon lönehöjning. Men inte betalar hon så mycket i skatt heller. Goda tider.

Så där ligger man. Med den där pensionen som man arbetat ihop genom livet. Hela 7000 före skatt. Undersköterksan byter blöja då och då och man har det rätt så bra. För vi lever i goda tider.

Goda tider är bra tider. Det där statsunderskottet på 100 miljarder får allt de lata och sjuka och de som är fel betala.

Märkliga tider är goda tider.

Nu är det mycket märkliga tider.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback