Främlingsfientligheten i landet

Det är som det är. Det som för tio år sedan var dåliga skämt och muttranden i mungipan börjar bli en flodvåg av röster som helt öppet säger att de är trötta på invandrare. De är trötta på våldet. De är trötta på att vara rädda. De är trötta på Rosengård, på Norrby, på Hässleholmen här i Borås. De är trötta och därför tycker de att det är helt ok att tappa alla gränser, all empati, all sorts av människokärlek. De utrycker helt öppet att de vill att alla invandrare ska försvinna. De säger på allvar att brott inte fanns innan "de där" kom hit.

Jag blir så jävla kukens satans helvetes arg. Fan. Har folk totalt tappat alla gränser? Vad är det för fel på ett folk långt upp i nord som tror att alla deras egna problem beror på någon annan? Varför är det ok att kalla en medmänniska för blatte? För apa? Alla är livrädda för "de där". Oavsett om de någonsin sett "en såndär" annat än i kassan på Netto.

Själviskheten breder ut sig. Den håller på att dränka oss. Men ok. Så allt beror på invandrare. Allt beror på "låtsassjuka" som fuskar med sjuksrivningar. Allt beror på någon annan. Inte dig. Så klart. Allt, säger allt, var bättre på 40-talet. Skolaga. Respekt. Ordning. Poliser med sabel. Höga stövlar. Raggare, våldtäkter, brott, knivslagsmål. Inbrott. Misshandel. Det fanns inte då. Framför allt inga invandrare förutom några zigenare som stal allt du kunde ha. Men dom körde man ju bort, från stad till stad så det spelade ju mindre roll.

Sparka vilt omkring dig. Sparka så hårt, så skoningslöst du bara kan. Nedåt. Aldrig uppåt. Så fan heller. Så klart inte. Leve Konungahuset, regeringen och polisen. Herreje.

Men. Så sitter du där en dag. Varslad, sparkad. A-kassa. Men det är väl inte så svårt. Flytta bara. Skaffa ett jobb i en annan stad. Skit i att frun har jobbet kvar i din gamla stad. Flytta. Pendla 50 mil varje helg hem till frugan och barnen som för varje gång allt mer undrar vem fan du är. Får du inget jobb? Även om du söker över hela landet? Måste väl vara de där jäkla blattarnas fel. Såklart. Men fortsätt rösta på Alliansen. För när du väl får ett jobb så får du ju mindre skatt.

VAD FAN HAR GÅTT SÅÅÅÅÅÅÅ FEL?

För mig spelar det liksom ingen roll. Jag är sjuk nu. Men jag har min legitimation som sjuksköterska så när jag väl blir frisk så är jag garanterad ett jobb. Så jag gör väl som alla andra gör. Skiter i alla andra. Tar hand om mitt eget hus. Om jag blir sjuk så har jag kontakter som gör att jag får vård när jag behöver den. Jag skiter väl i dig. Om du tappar taget, om du råkar vara lite fel, så fuck you.

Nope. Fan heller. Jag vägrar att falla tillbaka till Tyskland 1928. Jag vägrar sluta bry mig om de som inte är födda här, de som inte har samma chans som mig. När jag väl blir gammal så är det du som får sitta och skämmas och svettas inför att dö. Jag kan dö med gott samvete.

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Tyvärr måste jag ju erkänna att jag HÖGST ogärna åker till tex dom nordöstra förorterna i Gbg, men det beror inte på invandrarna I SIG utan på den miljö som har blivit där pga politikernas inkompetens att få till en vettig integrationspolitik!



Det är helt absurda problem ute i förorterna! Jag vet invandrare som bor där som är livrädda för sina egna landsmän! För istället för att - som dom säkert tänkte när dom en gång flydde hit - ha ett lugnt, tryggt och fungerande liv med jobb, bra bostad, komma in i samhället osv så har dom hamnat i ett utanförskap helt marginaliserade.

Vuxna människor som på nåt sätt helt förlorat sitt "värde" och det enda dom kan göra för att upprätthålla någon slags värdighet är att återgå till det dom en gång flydde ifrån! Så blir det att somalier som en gång tillhörde stridande stammar fortsätter sina bråk här. Iranier som "plötsligt" kommit på att dom visst är jättereligiösa trots att det var Khomeini de en gång flydde ifrån, och vänder sig emot sina sekulariserad landsmän. Och det är inte "små" grannkonflikter á la Sverige vi talar om här, utan människor fruktar för sina liv!

Och mitt i detta kaos ska barn växa upp och bli "goda svenskar".

Postat av: Wob

Klart fan all har gått fel. Så klart att det hela har kukat ur totalt. Fullständigt och oändligt. Men ingen ger de satarna en chans. De körs ihop i samma områden. I samma skolor där lärare förtvivlat försöker få 10 åringar att lära sig språket.



Men det hela beror inte på att vi tar emot för många. Det hela beror på att vi, svenskar, är så jävla rädda för att ge dem en chans. Så klart som fan att du blir bitter om du ser pappa som var kemist i hemlandet gå arbetslös dag ut och dag in. Såklart att du fattar att du inte har en chans. Så du dras till "dina egna" och så går det som det går.



I Borås har vi fullt av finnar som bott i landet sedan 1960-talet och som knappt kan ett enda ord evenska. Inte för att de inte vill. Men för att de aldrig fått en chans att göra nått annat än att jobba med en massa andra finnar i textilindutrin och sedan stämpla med en massa andra finnar på arbetsförmedlingen.



Som du säger. Hur i helvete ska barnen växa upp och bli Svenska, goda eller onda? De får ju fan ingen chans.



Men jag säger som du. Jag skulle inte gärna gå på Hässleholmen i Borås på kvällen. Nope. Men jag tror mig förstå varför de ungdomar som gett upp och som driver omkring och ställer till elände gör det. För de har ingen annan chans att skaffa sig nått som helst som liknar ställning i livet. Om du inte kan tycka om mig, frukta mig, liksom.



2009-02-10 @ 23:54:01
URL: http://wob.blogg.se/
Postat av: Jenny

Tänk... Precis när jag sitter redo att ge upp precis allt hopp om mänskligheten så läser jag detta och återfår åtminstone tron på att det inte bara är jag och min sambo som lyckats stå emot att falla i denna smygrasistiska egograv. För det är ju precis så, vi ser på oss själva, blir inte nöjda, sänker de andra och i förhållande till det så ser vi bättre ut. Som i alla andra förtryckar samhällen som finns i denna iskalla värld.



Jag skulle kunna diskutera detta i evighet och är det något som får mina cylindrar att tända så är det dessa diskussioner. Tyvärr är jag oftast ensam om en (vad jag anser vara) human livsinställning. Men nu ser jag att vi är fler!



You go! Fortsätt göra mig stolt över att vara svensk för i vanliga fall så skäms jag över det precis hela tiden!

2009-02-10 @ 23:54:25
URL: http://jennyfalukorv.blogg.se/
Postat av: Wob

Skäms aldrig för att vara Svensk. Låt de där stackarna som tror sig vara bättre än de är skämmas. Vi andra, alla vi som faktiskt tror på människan och som lever i ett av världens bästa land och som tror på att hjärtat är det som ska och måste styra livet, ska vara stolta som tusan för att vi kan hälsa på busschauffören med glädje i rösten och faktiskt försöker prata med killen som står i den där affären som aldrig stänger. Sverige är nått att vara stolt över. Sen att landet tycks sakta men säkert fyllas av... hm... tja.. finns ord för det där men jag orkar inte säga sånt fult. Det ska väl vi som orkar kunna vända på. För tusan. Det finns ett land i Europa. Tyskland, som fortfarande skämms över hur de betedde sig på 30-talet. Vi får inte det låta gå lika långt. Alls.

2009-02-11 @ 00:22:17
URL: http://wob.blogg.se/
Postat av: Mike

Alla säger si och så.



VAFAAN REGERINGEN ÄR JU KRIMINELL.



Ser ni inte mörkläggningen??



Nej iförsig varför skulle man igentligen det ligger gömt och inbäddat.



Försvaret läggs ner,

Vi börjhar istället delta i olagliga krig utomlands.

Ekonomin kollapsar och Yrkesarme införs.

Rasismen sponsras från alla håll.



Inte så jävla svårt och se vilken miljö som byggs upp.



Rasisterna = NYTTIGA IDIOTER och Regeringen = Ett gäng välorganiserade kriminella stofiler.



2009-02-11 @ 07:38:46
Postat av: Mike

Som allt annat i samhället.



Så nu har jag ideerna för ett fordon som går på luft och el med topp prestanda som aldrig behöver tankas.



En generator som skapar elektricitet i överflöd varmvatten och dricksvatten.

En lösning på värdlshungern arbetslösheten ekonomin och miljön.



Tror du jag kommer få någon hjälp och lansera produkterna?



Tror knappast det.



Säger väl en hel del om samhället staten , banklerna mm eller vad säger du?



Går bra och satsa på halvtokiga ideer från miljardärer men om en arbetare kommer med revolutionerande ideer finns det ingen som sponsrar.'



Är det inte lite lustigt?

2009-02-11 @ 12:34:18
Postat av: Miss Borderline

Ja jag har FULL förståelse över att det blir som det blir med kriminalitet ute i förorterna! Vi är så SATANS dåliga på att släppa in männsikor med utländskt (speciellt arabiskt) klingande namn i arbetslivet så det är PINSAMT!



Och det här med att "ta seden dit man kommer", självklart, och jag tror att dom allra flesta invandrare från början VILL ta till sig det som är bra med det svenska samtidigt som dom kan behålla det dom tycker är bra för sin egen kultur, men när dom aldrig släpps in i det svenska samhället så stärks allt från den egna kulturen mkt mer eftersom det är den enda trygghet och identitet man kan hålla fast vid.

Och det som retar mig när svenskar säger "ta seden dit man kommer", HALLÅ, jag har bott i Spanien och där finns "svenskbyar", "danskbyar" osv.....ALLA människor håller fast vid sin egen kultur i högre eller mindre grad, men vi svenskar tror vi är så jävla bra hela tiden.....eller rättare sagt det är ju SKILLNAD Gud bevars om SVENSKAR behåller sin SVENSKA kultur utomlands och vill kunna prata svenska i butiken i Spanien och köpa Kalles kaviar, för SVENSKAR har ju en BRA kultur till skillnad från dom där muslimerna i hucklen.....GAAAAAHHHH.....nu känner jag att jag eldar upp mig igen haha......nä jag säger som Jenny, gött å komma in här å se att man inte är ensam om att använda dom små grå!!

2009-02-12 @ 22:14:01
URL: http://jonna2.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback