Saab

Saab verkar tämligen kört. Jag har inte alls bestämt mig för vad jag tycker om det hela. Å ena sidan så kan jag ju inse att det verkar lite korkat att försöka sälja bilar som inte säljer något vidare. Fast det gör ju inga bilar nu för tiden. Å andra sidan så förstår jag inte riktigt varför man inte skulle kunna gå in med en liten peng för att försöka rädda alla de där jobben. Kan vi lägga en massa pengar på att rädda banker och finansinstitut som inte heller lyckas "sälja sin idé" så varför inte en bilindustri? Men så länge Maud håller i det hela så kan man ju bara glömma att nått sådant skulle ske.

Det där är en fråga som jag inte får någon rätsida på hur jag än funderar. Precis när jag fått för mig att jag vet vad jag tycker så kommer jag på att så tycker jag ju inte alls. Ytterst irriterande.

Men i botten på det hela finns väl vår nuvarande regerings bakomliggande filosofi att marknaden ska man inte pilla i. Den får sköta sig själv. Ja, så länge det inte gäller finansmarknaden då förstås. Men det är ju en helt annan sak. Så klart. Den är ju viktig. Så bankerna har fuckat upp sin verksamhet, tja då får vi väl ta av de där skattepengarna som vi alla betalar till och skicka in en mille eller tolv. Men när det gäller allt annat så säger vår statsminister att "man ska vara väldigt försiktig med skattepengarna". Jojo.

Dom är för söta de där Alliansmänniskorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback