Oj vad det brann

Så utomodentliget spännanden. Nä, inte Idrottsgalan även om det var nog så spännaden. Men just om jag tittat färdigt på Numbers på Tv4 så smäller det högt flera gånger utanför på gatan. Tja, man är ju van vid smällar så här efter nyår. Men det fortsatte och fortsatte. Höga jäkla smällar. Så jag slängde en blick ut på gatan. Inget ovanligt. Förutom att det var värst vad snön yrde, framför allt precis bakom huset bredvid. Men, inte var det snö som yrde? Nog var det väl rök? Nu smällde det igen och det blev sakta ljust precis runt knuten av kåken utanför. Där ligger tre garage. Så jag öppnade balkongdörren och nog brann det utav bara den i närheten av garagen.

Nå, som den rådiga person jag är så ringde jag 112 och förklarade läget. De hade visst redan fått in ett samtal om en bil som brann. Nu är jag ju outhärdligt nyfiken, så jag var ju bara tvungen att gå ut. Visst var det en bil som brann. Precis hur mycket som helst brann den. Precis utanför en garagedörr. Jag stod väl där och bligade i en 5 minuter innan brandkåren kom och började släcka. Det brann, och det smällde, det fräste och luktade brännt gummi över hela nejden.

Jösses vilken tid det tar att släcka en brinnande bil. Det sprutades vatten i oanande mängder men det brann likt förbannat. Men sen så fick de väl koll på det hela, jag slängde ett ord med en polis som kom fram och sedan droppade jag av hem igen. Så nu luktar allt bränd plast och gummi och jag har haft den mest spännande stunden sedan jag flyttade ut till Viskafors.

Så går det när man inte lägger sig i tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback