SLuta. Bara sluta

Ok. Så jag drivs just nu av två känslor. Den ena är kärleken, den nyuppfunna kärleken till Morri, Morry.. Morrisy eller vad fan nu karln heter. Nu fattar jag vad alla dystra, svarta typer pratade om på 80-talet, varför Håkan Hellström har snott så många textrader från honom. Moz. Varför alla latinos älskar honom. Jösses. Det är lite som att bli slagen med en slägga i skallen och upptäcka att man gillar känslan. Herregud. Jag har sagt det innan, på nätet, i så många sms till alla jag känner. Han skriver om mig. Vartenda ord är om mig, alla stavelser, vartenda bokstav. Varje andning handlar om mig.Och alla andra. Herregud. Nått sånt här har jag bara varit med om 1977 när jag upptäckte Elvis och 1980 när jag fann Lennon. Visst, jag är kär i många andra artister, grupper. Men nått sånt här? Nope. Fan. Fan. Fan. Jag vet inte. Jag blir.. vet inte. Tårögd räcker inte. Krampanfall? Tja. Till att börja med.

Sen har vi hatet. Jo. Jag känner hat mot en stat som under natten tagit död på 40 barn. Yeps. En stat. Inte en terroristgrupp. Inte en gerillarörelse. En stat. Erkänd av hela världen. Dess folk kan inte bli beskyllt. Men dess regering. En regering med 40 barns blod, liv, på sina händer. Ja. Jag känner hat. Mycket hat. Men jag inser även att det är precis det som driver parterna, precis det som dödar palestinska barn och skrämmer israeler. Nope. Ingen stor bokstav i början på de två. För de är lika stora kålsupare de bägge. Men. De styrande sitter säkert. Det är lätt att skicka ut självmordbombare till Jerusalem, eller att sända tanks in till Gaza city. Så länge man slipper se eländet. Så länge man slipper ta på de döda. Så länge man slipper dö själv.

Men för helvete. Israel är en stat. Ingen rörelse. Så skippa stenåldersmentaliteten med ett öga.. bla bla bla. Kom in till 2000-talet med resten av världen. Eller tigger ni om fördömande? Inte ens USA kan hålla er bakom ryggen om ni dödar mer barn. Även fast USA inte gjort annat i 5 år.

Nån måste finna någon sorts kärlek. Så.. varför inte Israel? Eller skiter ni i liv?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback