Vad ska man göra?

Nån, anonym hette den visst, undrade vad jag själv gör mot kriget i Gaza. Tja du anonym. Fan, jag vet inte. Det hela är vansinnigt frustrerande för jag vet verkligen inte vad jag ska göra. I morgon är det en demonstration i Borås mot kriget. Den ska jag medverka i. Men jag är en smula rädd för att det hela blir ett politiskt ställningstagande. Nope, jag är inte ute efter politik. Jag vill spela någon sorts roll i den humanitära kampen mot ett krig. Men jag åker väl dit kan jag tro.

Fasen om man bara kunde göra nått vettigt. Nått som spelar roll. Utan att dras in i hela den smutsiga politiken och religionsmotsättningarna. Tja, jag får väl se vad som händer.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Ja du, jag känner igen känslan. Vet inte hur många kristall nätter och protest tåg jag deltagit i med en äkta engagemang med med en något skeptiskt känsla i maggropen... detta är väl ändå inte tillräckligt? Och det är det ju förstås inte.



Men så länge som man besittter både tal och tanke och genom att vara trygg i sina åsikter och inte rädd att förmedla dem, tex som du gör genom din blogg så kan man kanske inte ändra världen i ett trollslag, men kanske man väcker en tanke hon någon, som väcker en tanke hos någon, som väcker en osv,osv... de berömda ringarna på vattnet!



Glömmer aldrig när jag hörde på radion om hur Nyköpingsborna samlades för att skramla med sina nycklar i en ljudlig protest mot rasism. Jag grät faktiskt en skvätt.



Huvudsaken man gör något så gör man ju faktiskt något och de som blir tykna mot dig för ditt engagemang är antagligen bara avundsjuka för att du vågar/orkar bry dig! SO YOU GO!

Postat av: Wob

Tack. Det var nog lite vad jag behövde kan jag tro. Jag har spenderat så lång tid med att bara tänka på mig själv att hela uppvaknandet blivit en smula rörigt i skallen på mig själv. Men för fasen. Det finns saker man kan göra. Det finns mycket. Ibland enkla saker som att inte skratta når nån berättar en "rolig" historia om invandrare, kvinnor, utslagna eller vilken förtryckt grupp som helst. Ibland så kanske man ska skänka en slant till nån förening som arbetar aktivt med nödhjälp. Så. Just nu så skriker jag på bloggen. Litet, visst. Men nått.

2009-01-09 @ 11:38:54
URL: http://wob.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback