Hoppets visa

Hoppets visa
Hur hoppet lyfter oss en aning högre, gör oss större

Som en fjäderlätt tanke, som en smekning från ingenstans, ett löfte om hopp och frid. En känsla som fladdrar förbi likt flortunna fjolårslöv som virvlar upp i en sval kvällsbris från det allra blåaste hav.

Du och jag, en framtid som sträcker sig längre än vi någonsin vågat drömma om. Allt det gamla skeva och fula och onda försvinner på samma märkliga sätt som vatten lyfter från en stilla sjö och når himlen för att förvandlas till gnistrande snöflingor.

Jag vandrar sakta längs med den väg du valt att gå. Tysta kommer vi sakta framåt, bort från det som var och fram till det som skall bli. Ett liv, lugnt och stilla, nya dofter nya drömmar. Jag håller din hand, ber om lov att kyssa din hals.

Hjälp mig att tillfredsställa dig. Ge mig de bitar av dig själv som du kan ge och behåll de du måste ha. Själv ger jag dig mitt hjärta, min själ och mitt liv. Låt mig smeka din rygg, dina ben, din själ. Låt mig vara anledningen till att du vaknar på morgonen och den människa som du drömmer om på natten.

Genom dina minnen ser jag livet för vad det är. Ett äventyr, en vacker sak att behålla så länge som möjligt. Stjärnorna gnistrar som dyrbara diamanter på vår svarta himmel. Allt vi är är här, här är allt vi är. Toner blir till melodier, melodier blir till tankar och tankar blir till känslor. Allt vi letat efter.

Det är nya tider nu. Det grå i blodet har förbytts mot blodrött skimmer. Damm är vårt golv fullt av, silverglittrande och lätt så lätt. Jag andas djupt, fyller lungorna med din doft, den som bara du har. Jag smakar på dig, din hals, din mage och det ställe där du låter mig bli en del av dig själv.

Passion har tagit rusets plats. Nya vägar, nya beslut. Ett öga mot azurblå himmel, ett öga mot din profil och andens och hjärtats öga mot glittrande kluckande vatten. Mitt tröstlösa letande är över. Jag kan finna hjärtat fullt av ro och känslor som är för vackra att ta fram för ofta.

Nya, förut oupptäckta rikedomar har jag funnit. Stillhet i själen. Kärlekens kraft. Glädjen av att finna sig själv vara starkare än orkaner och magnetism. Att inte drömma om att inte drömma. Att finna det som ger mer än det tar. Som ger mer än jag någonsin vågade tro på.

En stilla bön till en Gud som inte finns. En darrande gitarrsträng. Doft av sommar och nybryggt kaffe och smaken av min kvinna på tungan. Ett liv i stillhet, fullt av aktivitet. Gräs mot foten, ljudet av en humla. Vad mer finns det att önska?

Jag andas ännu en gång så djupt jag kan med lungorna fulla av grönskande luft och cigarrök. En droppe vatten på tungan. Att leva helt utan tröstlös djup fruktan. Att vara fri att skapa ett gott liv. Framtiden är allt vi har kvar men den är underbar att upptäcka.


Kommentarer
Postat av: irene

Tack min älskade underbara man, dina ord får mig att bli mållös och inte veta vad jag ska säga, mer än tack o du är fantastisk. Jag älskar dig! Kram o puss o du vet exakt var, överallt där du vill just nu, imorgon o igår. TAck

2009-06-05 @ 00:04:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback