Tvättmaskinen. Kvinnans bästa vän

”Tvättmaskinen och kvinnor frigörelse – i med tvättmedlet, på med locket och koppla av”.

Så. För den som undrar varför jag lurade på att bli katolik ett tag, då innan jag började tänka, så vet ni nu. Ah, underbart. Womens Lib, tvättmaskinen. Det faktum att kvinnor med högskoleexamen tjänar 4000 mindre än sina gubbar som inte har mer än 9-årig grundskola och några fortbildnings kurser i truckföreri spelar ingen roll. Det är ju bara som det är med det liksom. "Vi måste få mera killar in i vården, då stiger nog lönerna". Hur många gånger har man inte hört det.

Men, ärligt talat damer, kvinnor, tjejer, fittor. Är det liksom inte bättre att ni själva ser till att lönerna stiger än förlitar er på att någon med penis ska göra det åt er? Så klart måste det vara så.

I mitt eget yrke, sjuksköterskor, så hör man ständigt att "nu tar vi fajten". Bla, bla bla. Men, herreje. GÖR det någon gång då. Sluta masa runt och knyt handen i fickan. Jag hänger med. Helt klart. Fan, jag står först i kön.

Det finns ingenting, säger INGENTING som försvara att hoppet mellan undersköterska till sjuksköterska lönemässigt är 1500 mellan hoppet till läkare från sjuksköterska är 20000. Inte för att jag menar att en sjuksköterska ska tjäna lika mycket om en läkare, så klart inte. Att var doktor är som jag förstått det egentligen ett omöjligt jobb. Men nog fan borde 120 högskolepoäng och en massa, massa ansvar väga något? Eller? I alla fall mer än 1500 spänn.

Men. Världen, både kvinnor och män, nöjer sig med att så är det. Så kvinnorna stannar hemma med barnen, inte för att de vill det eller för att mannen vill det utan för att det är det mest ekonomiska.

Jag själv fick förmånen att vara hemma mycket med min yngsta son eftersom jag läste på den tiden medan hans ömma moder jobbade. Det jag fick tillbaka då var en underbar kontakt med den där lilla figuren, han som nu står på tröskeln till tonårslivet. Att vara hemma med barnen borde inte handla om ekonomi.  Men det gör det. Hur vi än vrider och vänder på det så gör det det.

Oj, vad snurrigt detta inlägg blev. Mina tankar och accosiationer flög hit och dit medan jag skrev. Så kan det bli så att säga.

Jaja. I vilket fall som helst. Inte fan kan tvättmaskinen vara det bästa som hänt kvinnan?

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

När det gäller vården så är väl inte det värsta löneskillnaderna mellan dom olika yrkesgrupperna utan löneskillnaden mellan könen i SAMMA yrkesgrupp! En manlig sjuksköterksa tjänar i snitt 1500 kr mer än en kvinnlig sjuksköterska :O



Sen håller jag till FULLO med om att kvinnor i VISS mån faktsikt "har sig själva att skylla" att dom har dom löner dom har, och det har jag försökt banka in i hövvet på tjejer/kvinnor i ÅRATAL!! Kvinnor är så rädda att förlora det dom har att dom inte ställer krav/ultimatum i rädsla för att förlora sina jobb.

Postat av: Systerdyster

Manliga sjukskötersor ligger högra lönemässigt. Eller gjorde, för några år sedan, när jag var fackligt aktiv.

När jag arbetade som enhetschef och var med och lönesatte SKAF- folk fanns det andra chefer som tillstod (på fullaste allvar)att manliga usk:or skulle ha högre lön eftersom de var familjeförsörjare. Det är väl där det ligger, litegrann, att kvinnors löner av vissa fortfarande ses som ett litet tillskott i budgeten.

Men, löneskillnade mellan sjuksköterskor och undersköterskor på vissa kliniker är verkligen löjlig. En mkt yngre väninna blev erbjuden LÄGRE lön som nyutbildad ssk än vad hon haft när hon jobbat extra som usk:a under studietiden. 19300 erbjöd Sös. Fördj*vligt!

Har tyvärr, arbetat med en hel del kollegor som tyckt att "det här med lön" inte är så viktigt. Finns en del som inte behöver bry sig så mycket om hyra, räkningar o.s.v.

Jag tar iallafall fajten nästa gång det blir aktuellt!

2009-03-13 @ 09:20:04
URL: http://systerdyster.com
Postat av: Ann

vad som är ett mysterium för mig är att inte män engagerar sig mer för att kvinnor ska ha rättvisa löner oavsett om det är kvinnor, det är ju för sjutton männen som bor ihop med kvinnorna som drar hem lägre lön till familjen/huset. varför bryr de inte sig mer? Det är alltid lättare att få pondus om man talar för andra än om man talar för sig själv,

2009-03-13 @ 23:39:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback