Detta eviga tjat om influensan. Min åsikt i frågan.

Jag läser om det som troligen de allra flesta läser om i dagarna. Den nya influensan. Jag måste säga att jag häpnar över alla dessa konspirationsteorier som florer på nätet. Speciellt i kommentatorsfältet hos de stora drakarna. Folk verkar ju inte tänke ens en sekund innan de drar en slutsats som är totalt upp och väggarna. Jag själv räknar mig ju såklart inte till medicinarna, men eftersom jag har fil.kand i vårdvetenskap så ingår ju det vissa basala kunskaper om medicin och kroppen och läkemedel.

I början när det började pratas om det som då kallades svininfluensan, någon gång i april eller när det var, så avfördade jag det hela som dumheter. Influensa har vi ju varje år liksom. Jag har själv varit med och årligen vaccinerat riskgrupper inom äldreomsorgen och det har aldrig varit några stora rubriker över det så jag har liksom inte tänkt att det är något med det. Jag har heller själv tagit influensasprutan tidigare.

Men allt som sommaren och hösten har fortskridit har jag insett att den här influensan är annorlunda mot de vanliga. För det första i det att ingen är immun mot den eftersom det är ett helt nytt virus. Men mest för att visst är det så att det dör många människor i influensa varje år, men den här gången är det inte bara de vanliga grupperna som dör eller blir mycket allvarligt sjuka. Det är unga, tillsynes friska individer som dör.

En hel del av de avlidna har tillhört riskgruppen, visst så sant. Men det är undantagen som bekräftar regeln fast tvärtom så att säga. Jag själv har aldirg varit det allra minsta orolig för att dö och jag skulle få influensa. Men i år är jag det. Det kan faktiskt vara jag som blir ett nummer i statisktikn. Det har jag ingen lust med.

Så att ta sprutan är en självklarhet. Men så finns det alla dessa som anser att vaccinet är farligare än sjukdomen. Bland annat för att man som biverkan kan få en mycket lindrig form av influensa i en dag eller två. Hm. Kanske bättre med väldigt lite än att dö? Kan jag tycka. Kvicksilver pratar man om. Då ska man nog först och främst sluta äta fisk om man är nervös inför den saken. Det innehåller betydligt mer kvicksilver.

Sen har vi de där bluffarna som folk missade att fatta att det var bluff. Som kvinnan som sprang baklänges. Tills man kom på att hon bara gick baklänges när någon såg henne.

Men visst. Det finns biverkningar med alla former av läkemedel. Läs igenom listan som följer med lådan med Alvedonen nästa gång du tar en.

Nä, som sagt. Jag har svängt totalt i frågan och anser att det är självklart att vaccinera sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback