Revolution No 9

Äsch. Jag kom på en sak till jag retar mig på, precis innan jag skulle lägga mig. I morgon, eller idag om du läser detta i morgon, alltså 090909 så kommer Beatles skivor ut. Igen. Pressen skriver spaltmetrar om det hela och skivorna är redan slutsålda. Sånt retar jag mig på.

Man har "rengjort" musiken minsan. Alltså tagit bort bandljud till exempel. Alltså de ljud från själva banden man spelade in på som kunde höras om man bara ansträngde sig oerhört mycket för att höra. Själv måste jag erkänna att jag efter tusentals timmar framför högtalarna med de där skivorna inte en enda gång har retat mig på de där ljuden. Jag visste inte ens om att de fanns måste jag erkänna. Nu vet jag det.

Så man ger ut de där skivorna på nytt och vips får den ivriga samlaren köpa sagda skivor än en gång. Sånt retar mig. Oerhört. Alltså att man gör en så stor sak av det hela. Samma låtar, samma musik men än en gång. "Som det var tänkt att det skulle låta", säger man. Jösses. Jag trodde att det skulle låta som det lät.

Nä, det där lär jag inte lägga några stora summor på. Däremot vore det trevligt om Beatles tog steget in i den nya världen och hittade in på Spotify. Så att folk som inte riktigt vet vad det handlar om kan lyssna och häpna.

Men så enkelt funkar det väl inte kan jag tro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback