Något annat än snö kanske?

Allt handlar om snön. På nyheterna pratar man om snön, på Fejan pratar alla om snön, på tv är det snö och banne mig om det inte är ljudet av fallande snö jag hör på radion med. Själv pratar jag som alla märker om... snö.

Väder i alla dess former är något som är väldigt populärt här i vårt väderrika rike. Förra våren och sommaren vad det den ovanligt tidiga och starka värmen som alla muttrade över. Nu är det snö. Fast egenligen, om man tänker sig att försöka skala bort all snö från medvetandet så finns ju allt det andra kvar. Allt det som vi inte pratar om. Som att det dör ett barn i sekunden i världen. Eller att många inte har rent vatten att dricka. Eller att sjuka får gå på soc i vårt land för att man har bestämt sig för att sjuka bara fuskar.

Man pratar inte om att kvinnorna i vår stad, Borås, är synnerligen vackra och oftast rätt trevliga. Vi diskuterar inte arbetet med att utröna hur stadens nämndindelning ska se ut. Inte ett ord blir sagt om svårigheterna att få hemtjänsten att funka acceptabelt eller om att bokrean snart startar. Inte heller ett ord om B.K Öjer eller Strindberg eller Ammanti. Vi snackar snö. För det är allt vi kan se och orkar med just nu.

Nog är det märkligt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback