Den absurda burkadebatten

På tal om Burka och allt det där. Jag kan verkligen hålla med om att klädesplagget inte har någon som helt plats i skolor, på dagis, inom vården eller offentliga arbeten. Men i det offentliga rummet? VAD är problemet? Vad är det som är så skrämmande att man vill förbjuda folk att gå omkring och se ut som lilla spöket Laban?

När det gäller det där med att kvinnorna är ofria som bär plagget kan jag även där hålla med om att det kanske stämmer för en del. Men en del vill verkligne ha det. Det är deras egna val. Så när Reinfeldt pratar om att han värnar om kvinnornas egna rätt att välja så förstår jag inte hur man ska kunna ens tänka på att förbjuda skynket.

Jag själv tycker mest det ser lustigt ut. Men så har jag heller aldrig sett en burka "live" så att säga. Det är faktiskt väldigt få som har gjort det överhuvudtaget, vilket gör problemet ännu märkligare. Ett ickeproblem som man vill lösa genom att förbjuda?

Samma sak gäller givetvis slöja, ett plagg som jag dock ser nästan varje dag. Märkligt plagg som jag ser det, men jag tycker även det är jättekonstigt att kvinnor bär kjol över ett par byxor. Ser minst lika bisarrt ut.

Nå, ska vi förbjuda plagg som täcker kvinnan så ligger nunnorna på Birgitta kloster väldigt risigt till.


Kommentarer
Postat av: Anonym

tråkigt tycker jag. det är som ett enmanstält. skyddad från regn och vind, men inte från den fantastika mannen. All religion är acceptrad. Detta är inte min syn på vad som kallas för frihet. kräftost är gott

2010-01-29 @ 00:11:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback