Att tvätta en hund

Nu vet jag hur man ska få vara ifred för en leksugen hund. Man säger det magiska ordet duscha och vips ligger jycken längst in bakom sängen och ser oerhört ynklig ut. Lite som att det hade varit Adolf Hitler som erbjudit en dusch i sitt fina semsterkomplex Treblinka.

Men eftersom hundar är en smula korkade, jo, jag vidhåller det, så räcker det att ropa på katten och lika vips så är hunden på jakt efter den samma. Sedan är det bara att leda sagda hund in i duschen och sätta igång att tvätta bort de senaste veckornas vintersmuts. JÖsses vad en hund kan bli lortig. Det rann sand och smuts och annat som jag inte riktigt vet vad det var medan Kita stod stoiskt och tittade in i väggen. Efter att ha skakat sig helt omotiverat två gånger, en första gången med shampoo i hela pälsen så att väggar och tak blev trevligt löddriga, så tyckte hon nog att det var rätt skönt att bli utsläppt.

Sen kom skak tre. Nu var hela badrummet vått. Jag försökte rätt så desperat att torka henne med en handduk, två handukar men kom fram till att så stora handukar finns inte i hela universum som behövs för att torka den pälsen. Så jag släppte hur den glada lilla stora hunden. Varpå följde skak fyra, fem, sex och sju-åtta, alla i olika rum.

Så nu är hunden torr men allt luktar ändå våt hund och dessutom så är är badrum, hall, kök, sovrum och vardagsrum vått. Enda torra fläcken i lägenheten är väl i någon garderob, men så väntar jag på skak nio till tolv än så fan vet hur det blir.

Kommentarer
Postat av: Åsa

hahaha nu mindes jag varför vi har små hundar.

2010-03-24 @ 01:24:11
Postat av: WoB

Jovars. En hund i häststorlek kan vara nog så svår att hantera :-) Tur hon är snäll som en jultomte och söt som sockre :-)

2010-03-24 @ 21:37:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback