Detta eviga RUT

Alltså. Det här med RUT och ROT. Jag får ingen rätsida på vad jag tycker. För det låter väl bra att folk får jobb? Eller? Men så tänker man på de siffror som faktiskt säger på svart och vitt att de flesta som använder RUT faktiskt borde ha råd med tjänsterna utan att behöva några skatteavdrag. Varför ska just hushållnära tjänster ge avdrag? Varför iså fall inte även att gå till frisören, laga bilen, hemtjänst. Sjukvård?

Sen läser man i tidningarna att städbolagen, för det är ju just städninge hela debatten tycks handla om, varnar för att de minsan måste börja ta betalt svart om avdraget försvinner. jaHA? Så allt som tycks för dyrt ska man skattesmita från? Så bra, då vet vi det.

Däremot stör det mig inte ett skit att det är mer förmögna människor som använder städhjälp. Det är ju bara något naturligt. Har man mer pengar kan man unna sig mer lyx som städhjälp är ju lyx. I alla fall när man inte är helt beroende av det som man kanske blir som gammal. Då är det nog inte så roligt längre. Det som för andra är ett val blir ett tvång liksom.

Hade jag haft råd skulle jag lätt köpa tjänsten. Att slippa tänka på det där annat än att plocka upp efter sig. Underbart.

Dessutom förstår jag inte pigdebatten. Så var jag en piga under de åren jag gick och städade inom äldreomsorgen? Kände mig inte alls så faktiskt. Inte det minsta.

Nä, som alla ser. Jag får fan ingen reda på vad jag tycker. Eller, förresten, det får jag ju när jag läser vad jag skrivit. Jag anser att städhjälp är något som är bra, men jag fattar inte varför det ska vara ett skatteavdrag på det.

SÅ tycker jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback